The Vanilla Ice Project: The Green Mansion Miracle, Pt. 4 -- Master Bathroom & Kids' Rooms

Vanilla Ice and his crew tackle one of the Green Mansion's spaces most in need of a makeover -- the master bath -- and the results are beyond luxurious. Plus, the kids' bedrooms get one of the coolest features ever attempted on The Vanilla Ice Project: a disappearing wall.

Photo By: Tony Flora /AP Images

Photo By: Tony Flora /AP Images

Photo By: Tony Flora /AP Images

Photo By: Tony Flora /AP Images

Photo By: Tony Flora /AP Images

Photo By: Tony Flora /AP Images

Photo By: Tony Flora /AP Images

Photo By: Tony Flora /AP Images

Photo By: Tony Flora /AP Images

Photo By: Tony Flora /AP Images

Photo By: Tony Flora /AP Images

Photo By: Tony Flora /AP Images

Photo By: Tony Flora /AP Images

Photo By: Tony Flora /AP Images

Photo By: Tony Flora /AP Images

Photo By: Tony Flora /AP Images

Photo By: Tony Flora /AP Images

Photo By: Tony Flora /AP Images

Big Bubbles, No Troubles

Much of what was in the Green Mansion's master bath was, as Vanilla Ice (aka Rob VanWinkle) puts it, "dated and hated." To transform the space into an at-home five-star spa, Rob and his crew set out on a massive expansion project. 

BEFORE: The Master Bath

From the tiled floors to the ceiling crown molding, nothing about the Green Mansion's master bathroom was masterful. 

BEFORE: The Master Bath

Glass blocks separating the underwhelming bathtub and vanity should have stayed in the '80s where they came from. 

BEFORE: The Master Bath

Closet space was limited in the previous layout, the shower stall was too small and the fixtures throughout were anything but impressive. 

BEFORE: The Master Bath

Instead of keeping this adjoining spare room separate, Rob and his crew decided to knock down the wall (several walls) to expand the master suite by 900 square feet. 

BEFORE: The Master Bath

The former master suite -- and several rooms around it -- were completely gutted to allow for a seriously spacious spa-like experience. 

AFTER: The Master Bath

The new master suite is bigger than most apartments and includes a fireplace, TV, sauna, sunken bathtub and large walk-in closet. 

AFTER: The Master Bath

By demo'ing the exterior wall and creating two large rooms separated by a closet, Rob and his crew added 1,800 square feet to the existing master suite.

AFTER: The Master Bath

Mosaic tiles and natural stone make up the accent wall in front of the custom sunken bathtub, the perfect spot for a fireplace and TV. 

AFTER: The Master Bath

Custom concrete countertops and sinks polish off the new 13-foot his and hers vanity. 

AFTER: The Master Bath

The sinks also have concrete inserts to create a lighted, makeshift moat for a relaxing spa feel.

AFTER: The Master Bath

The walk-in closet got a massive upgrade with custom wood shelving throughout. 

AFTER: The Master Bath

The shelving systems include a rack for 250 shoes and light up display cases for purses, hats and more.

AFTER: The Master Bath

The suite even includes a walk-in sauna for premium relaxation. 

AFTER: The Master Bath

The newly expanded shower is made from the same turkish marble that covers the suite's floors and includes 12 -- yes, 12 -- showerheads and body sprays. 

AFTER: The Master Bath

In case there aren't enough wow-factor features in this suite, the custom sunken bathtub, flush with the floor, skips bulky steps and instead has a declining walkway that leads into a chaise lounger. 

AFTER: The Master Bath

Mosaic tiles frame the modern but cozy fireplace situated on the accent wall of the master suite.

BEFORE: The Kids' Bedrooms

Before renovations, two of the bedrooms meant for kids were on the small side, leaving little room for play time. 

BEFORE: The Kids' Bedrooms

The two rooms shared a wall, but to access each other, you had to walk down a hallway, around the kitchen and through the family room. What's the solution? 

AFTER: The Kids' Bedrooms

A Vanilla Ice Project first: a disappearing wall. 

AFTER: The Kids' Bedrooms

The wall between the two rooms is now connected by a hinge and sits on castors, allowing for both privacy and maximum play time for kids. 

AFTER: The Kids' Bedrooms

New farmhouse white ash hardwood flooring is twice is scratch-resistant as other brands, creating a worry-free fun zone for kids (and parents).

AFTER: The Kids' Bedrooms

Murals applied by a custom wallpaper expert and a fresh coat of bold blue paint add a major cool factor to these formerly bland bedrooms. 

AFTER: The Kids' Bedrooms

Murals applied by a custom wallpaper expert and a fresh coat of bold blue paint add a major cool factor to these formerly bland bedrooms. 

Problem Solved, Yo

Want more Ice? Check out more galleries from the rest of the renovated spaces in the Green Mansion: Great Room & Master Bedroom, The Pool